Annons

Sänkt bidrag till komvux

Måndagens hetaste fråga på kommunfullmäktitgemötet gällde bidrag till Komvux. Den nytillträdda regeringen har aviserat minskat statsbidrag till landets komvuxsskolor fram till år 2009 då alla bidrag ska upphöra. Den styrande Treklövern i Landskrona, det vill säga folkpartiet, moderaterna och miljöpartiet, har beslutat att de ska följa statsmakternas linje.
– Jag vill dock påpeka att ingen som studerar på komvux idag eller som börjar i januari, kommer att få avbryta sina studier, lovade Torkild Strandberg (fp) på gårdagens möte.

Socialdemokraterna, med Niklas Karlsson i spetsen, ville annat.
– Vi säger nej till en sänkning av bidraget. De pengar som sparas in av staten bör kommunen kunna ta från kontot för oförutsedda utgifter. Allt för att behålla komvux. Det är viktigt för stadens framtid att de som av någon anledning inte lyckades i skolan som yngre får en chans till.

Annons
 

Torkild Strandberg menar dock att bidragen från staten är får stora idag.
– Vi har idag för lite antal elever i förhållande till antal lärare på komvux. Detta har gjort att vi tvingades skicka tillbaka en miljon av bidraget tidigare. Vad jag vill är att vi nu ska minska antalet kärnlärare och att sedan köpa in nya tjänster vid behov.

När ärendet skulle klubbas visade det sig att sverigedemokraterna ställde sig helt och fullt bakom Treklöverns förslag och därmed är ekonomiska nerskärningar till komvux ett faktum

Att det rörde sig om en het fråga bevisades av den demonstration som ägde rum på Rådhustorget innan mötet samt att många åhörare som ville lyssna på debatten inte fick plats på läktaren.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser