Annons

24-åring i maktens innersta krets

24-årige Marko Huttunen valdes igår in som ersättare i kommunstyrelsen. Därmed blir moderaten den yngste ledamoten i kommunstyrelsen, om än utan rösträtt.
– Jag hoppas kunna bli en frisk fläkt i kommunstyrelsen. Jag ska försöka
bidra med att dels framföra Landskronabornas, men även mina egna åsikter. Samtidigt blir det en lärorik tid att sitta i kommunstyrelsen,
skriver Marko Huttunen i ett pressmeddelande.
– Lite som att gå i skolan. Titta, lyssna och lära.

Huttunen har tidigare gjort sig känd för att inte sitta still i den politiska båten. När fullmäktige 2004 skulle besluta om markköp för 95 miljoner från Svalöf Weibull AB demonstrerade ungmoderaten och delade ut datorspelet Sim City till kommunalråden.
Att bygga och utveckla städer är just det man gör i datorspelet, sa Marko då och hävdade att stadsutveckling lämpligen kunde övas med spelet.

Annons
 

Huttunen hukar inte för att lansera sig själv. Han var exempelvis först ut att föreslå sig själv som nytt kommunalråd när han satt som valberedningsrepresentant hos Landskronamoderaterna. När Göran Persson gästade Landskrona inför valet i höstas var Huttunen på plats med ett litet följe som demonstrerade att de ville ha en ny statsminister. Ett handlande som får ses som ett etikettsbrott på den politiska arenan.
Jag anses nog allmänt rabiat av mina politiska motståndare, säger Huttunen och framhåller sina mer seriösa sidor.
– Jag har genom MUF drivit en insamlingar till förmån för Malvan. Jag har bland annat arbetet för att restaurangerna i stan ska ha smileymärkning och ansett att kommunen inte ska dalta med invandrarföreningarna. Jag har även varit medförfattare till en motion om att kommunen skall ta fram en ljuspolicy.

Huttunen tänker dock inte enbart sitta still och titta, lyssna och lära.
Jag tänker inte sitta tyst. Politikerna i Landskrona behöver ha mothugg och jag är inte den som sitter tyst. Idéer, tankar och åsikter behöver vädras och diskuteras. Man får inte låta saker glida igenom alldeles för enkelt. De gamla geronterna behöver nog lite nytänk och det hoppas jag kunna bidra med, menar Marko Huttunen.

– Som ung förväntas man alltid vara en slags alibi för att ungdomars åsikter förs fram i diverse politiska församlingar. Dagens ungdom är minst lika splittrad i sina åsikter som vilken annars åldersgrupp som helst i samhället. Men om det är någon åldersgrupp jag kan tänka mig att ta hänsyn till får det nog vara 40-talisterna. Man behöver få leva lite värdigt på ålderns höst, så dem kanske jag anstränger mig lite extra för, avslutar Marko Huttunen.

Fotnot: Yngst i ledamoten i kommunfullmäktige är Patrik Budde (fp) med sina 20 år.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser