Annons

Lejonet vann efter rysare

En välfylld ishall med härlig stämning på läktarna bidrog till att Lejonet på söndagskvällen visade stor kämpaglöd och efter en gastkramande sista period kunde man dra det längsta strået mot Halmstad och vinna med 5-4.
Lejonet inledde piggt och genom Petter Oest snygga backhandskott upp i målvaktens vänstra kryss kunde man redan efter 48 sekunder ta ledningen. Halmstad skapade därefter ett hårt tryck mot Lejonetmålet men Ted Mihalek, som vaktade kassen fick en perfekt start på matche.
– Han gjorde ett antal kanonräddningar, berömmer Torbjörn Torpling från Lejonet.
– Alla ska ha en eloge för sin insats denna kväll men Ted gör en suverän match. Det är länge sen vi hade två så bra målvakter i laget.

Med tre minuter kvar av perioden kom kvitteringen, rättvist. Halmstad vann skotten med klara 6-17 men på resultattavlan lös 2-1, då Lejonet genom Andreas Bondesson utökat i slutsekunderna.

Annons
 

Andra perioden fortsatte att bjuda på bra ishockey och resultatmässigt en jämn period som slutade 2-2 och därmed en sammanlagd hemmaledning med 4-3 inför den avslutande perioden.

Direkt i början så kom kvitteringen. Väntat.
– Ett skott, efter en förlorad tekning som Ted räddade snyggt men där han inte klarade returen, konstaterar Torpling. Halmstad försökte öka tempot men Lejonet spelade smart och enkelt.
Detta verkade inte Halmstad klara av, man kunde kända en liten frustration från Halmstadspelarna. Segermålet kom knappt halvvägs in i slutperioden. Den specialkomponerade kedjan, i tredje, med Mattias Nilsson, Magnus Hermansson och Tobias Nilsson gjorde ett kanonbyte och Mattias ”Tachi” Nilsson satte pucken i mål. Ett riktigt snyggt mål, tillstår Torpling och ler stort.

Trots att Halmstad kopplade ett järngrepp under de avslutande tio minuterna kunde Lejonet hålla rent framför egen kasse.
En av dom bästa matchen denna säsong i ishallen. Alla visade en härlig lagmoral och en kämpaglöd som det var länge sen jag såg senast. Två mycket viktiga poäng i jakten på en kvalplats, avslutar Torpling.

MATCHFAKTA
Lejonet – Halmstad Ungdom 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)
Målgörare Lejonet: Petter Oest, Andreas Bondesson, Magnus Hermansson, Daniel Stifors och Mattias Nilsson.
Skott: 28-44
Utvisningar: Lejonet 5 x 2min Halmstad 7 X 2 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser