Annons

Nio tjejer strejkar efter bespottning

Problemen på Gustav Adolfsskolan fortsätter. För någon vecka sedan urartade ett bråk som resulterade i polisanmälningar mellan en lärare och en elev och nu har ett nytt bråk blossat upp. Det är nio flickor i en åttondeklass som valt att strejka eftersom de bland annat lär ha blivit bespottade av några av sina klasskamrater av det andra könet. Bespottningen ska ha varit den utlösande faktorn till strejken som varar i tre dagar.
– Det var en tjej som blev spottad i håret här på skolan och då fick hon och hennes kamrater nog. Det var droppen som fick bägaren att rinna över, säger Patrik Helgesson, rektor på GA-skolan.
– Det har varit en stökigt en längre tid. I början av terminen tog vi ett snack med några av eleverna med följden att de lugnade sig. Det var dock andra som tog över och till slut följde de förra bråkstakarna med igen.

Idag har dock nya samtal hållits och på måndag är de nio tjejerna tillbaka.
– Eftersom det är i slutet på terminen så har de inte missat så mycket. Det är ju en hel del andra aktiviteter så här års, fortsätter rektorn och avslutar.
– Jag har vid dagens samtal fått känslan av att killarna ångrar sig och att vi därmed kan avsluta denna termin och blicka fram emot en lugnare vårtermin.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser