Annons

S presenterar budgetalternativ

Redan förra veckan skrev vi om den borgerliga treklöverns förslag till budget för nästa år. Nu har även socialdemokraterna presenterat ett förslag. Klart är dock att man är överens om mycket.
– Det är egentligen bara en fråga som vi tar strid om och det är att man vill sänka bidragen till komvux, säger kommunalrådet Niklas Karlsson.
– Det kommer att få ödesdigra konsekvenser och i slutändan leda till ett ökat beroende av socialbidrag.

I övrigt är det bara en punkt som socialdemokraterna drev i valrörelsen som man vill skjuta fram.
– Det gäller byggandet av äldreboende. Det var budgeterat 15 miljoner kronor till ett nytt boende nästa år men vi vill flytta fram detta ett år och i stället använda pengarna till att rusta upp kommunens skolor, fortsätter Karlsson.

Annons
 

Socialdemokraterna har sedan planer på ytterligare ett nytt äldreboende längre fram.
– Det första ska igång 2008 och vi har insett att det finns ett större behov. Därför vill vi bygga ytterligare ett som ska stå klart 2009 eller 2010.

Utan att säga det rakt ut så verkar Karlsson märkbart irriterad över hur treklövern presenterat sitt budgetförslag.
– Vi har fått reda på att Treklövern träffade Sverigedemokraterna i måndags för att presentera sitt budgetförslag. Till oss kom de dagen efter och stack ett papper i handen. De påstår att vi inte var lyhörda då vi styrde, vilket borgarna skulle ändra på om de kom till makten. Nu ser vi hur det blev med det.

På måndag tas alltså bland annat beslutet om bidragen till komvux och de som kommer att avgöra frågan är troligtvis Sverigedemokraterna.
– Vi presenterar vårt förslag idag och treklövern är mer än välkomna att diskutera. Men om det blir så att SD avgör så är det treklöverns eget ansvar, avslutar Niklas Karlsson.

Läs förra veckans artikel om striden om komvuxbidraget.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser