Annons

Komvuxelever och personal i demonstration på måndag

Inför måndagens kommunfullmäktige kommer det att demonstreras på Rådhustorget. Det är Studeranderådet på Komvux som vill visa sitt missnöje med att skolan får minskat statsbidrag från och med nästa år.
– Vi hoppas att så många som möjligt kommer. Komvux är oerhört viktig för Landskrona, säger studeranderådets ordförande Therése Broman till Landskrona Direkt.

– I år hade vi ett riktat statsbidrag på cirka 11,5 miljoner kronor och dessa kommer praktiskt taget att halveras till nästa termin, säger rektor på Komvux, Kajsa Theander.
– Nu hoppas vi att kommunen kompenserar detta så att vi kan fortsätta att bedriva vår utbildning på en så bra nivå som möjligt.

Annons
 

Nedskärningarna har varit kända från skolan sedan tidigare och redan nu har man tagit beslut om förändringar inför nästa termin.
– Flera av våra dagkurser kommer att köras på halvdistans. Det innebär färre lärarledda lektioner och mer distansstuderande på datorn.

Nu hoppas både studeranderådet och rektorn att uppslutningen på torget blir stor på måndag.
– Jag hade redan beslutat att gå på fullmäktigemötet och när jag fick höra om demonstrationen så bestämde jag mig för att gå även dit, avslutar rektor Theander.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser