Annons

Nordbor dokumenteras av Landskronabaserade Agitera

Nordisk kulturfond har tilldelat den Landskronabaserade bildgruppen
Agitera ett stöd på 200 000 kronor för att kunna påbörja sitt projekt.
Nordbor.
– En personlig fotografisk dokumentation om Norden och nordborna
, skriver gruppens ordförande Thomas H Johnsson i ett pressmeddelande och fortsätter.
– Vi lever i en tid av ständigt bild och nyhetsflöde. Reportage från alla jordens hörn når oss snabbt genom tv och internet. Ofta lämnas ingen tid till eftertanke eller reflektion. Sällan visas reportage från våra nordiska länder. Vad vet vi egentligen om våra grannar? Nordbor vill i lugn och sansad ton gå in på djupet och försöka visa likheterna, men även skillnaderna mellan våra nordiska länder. Skapa frågor. Få oss nordbor intresserade av varandra och våra kulturer. Skapa reflektioner. Är vi verkligen olika? Är vi så lika att vi bara ser olikheterna? Skapa förutsättningar för en diskussion kring nordbons ställning gentemot sig själv och övriga världen. Som mervärde ser vi nya framtida samarbeten mellan nordiska fotografer och utställare.


Agitera skickar en fotograf till respektive nordiskt land (inklusive Sverige) för att genomföra en personlig fotografisk skildring av landet. Resultatet kommer sedan att presenteras som en stor fotoutställning, som mellan 2008-2010 kommer att turnera runt på museer och andra utställningsplatser i de nordiska länderna.
Vi ser även övriga Europa och USA som en utställningsmöjlighet i ett längre perspektiv, säger Thomas H Johnsson.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser