Annons

Lejonet hakar på toppen

Lejonet tog en stabil seger borta på lördagen då man besegrade Helsingborg HC2 med 1-5.
Vi kontrollerade matchen från första nersläpp, trots detta tog Helsingborg ledningen efter bara 4,58 när vi slarvade lite i egen zon och inte fick ut pucken, berättar Torbjörn Torpling från Lejonet.

Kvitteringen kom när Helsingborg drog på sig ett par utvisningar. I spel fem mot tre i orkade hemmalaget inte hålla emot.
Ett bra powerplay och ett snyggt mål, berömmer Torpling.

Annons
 

14,03 kom ledningsmålet efter ett inte allt för hårt skott från blå av Simon Johansson som slank in bakom en skymd HHC målvakt. Lejonet vinner skotten med klara 16-8 första perioden.

Direkt i början av andra så visar vi var skåpet ska stå. Det tar bara 1,16 innan Dick Sjunnesson gör 1-3 efter en snygg passning från Mikael Iversen. Sen blir det en kavalkad av utvisningar. Mannen i randigt tar över tillställningen, säger Torpling när han sammanfattar andra perioden.

Tredje fortsätter som andra slutade med utvisningar. Detta gör att Helsingborg skapar ett visst tryck mot Lejonetmålet men ett gediget försvarsspel och stabilt målvaktspel så kommer Helsingborg inte närmare.
14,25 tar HHC time-out och tre minuter senare provar man att ta ut sin målvakt. HHC-taktiken misslyckas och som det brukar så istället för en reducering så kommer 1-4 från Tobias Nilssons klubba.
Ett konstigt mål när HHC spelare hade chans att få undan pucken men Tobias var starkare och petar in pucken i tom kasse. Sen skulle det komma ytterligare ett mål i tom kasse när det återstod 32 sekunder står Linus Westerlund och bara rakar in pucken och fastställer slutresultatet 1-5, berättar Torpling och avslutar med ytterligare beröm,
Vi spelar otroligt disciplinerat och stabilt. En härlig lagseger där alla ligger bakom dessa två viktiga poäng. Nu hänger vi på i toppen så nu gäller det att hålla i detta i dom tre återstående matcherna innan juluppehållet, då kan det bli en riktigt kul vår som går oss tillmötes.

MATCHFAKTA
HCC2 – Lejonet: 1-5 (1-2, 0-1, 0-2)
Målgörare Lejonet: Dick Sjunnesson 2, Simon Johansson, Tobias Nilsson och Linus Westerlund.
Skott: 24-37
Utvisningar: Helsingborg 5 x 2 min 1 x 10 min Lejonet 9 X 2 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser