Annons

Tutti delikatessjävig ifråga om färdtjänsten?

Den borgerliga treklövern vill frysa arbetet med att överföra färdtjänstens huvudmannaskap till Region Skåne.
Som jag bedömer det så strider en sådan överföring mot lagen som det ser ut i dag och därför vill vi först utreda frågan ordentligt innan vi går vidare, poängterar Tutti Johansson Falk, m, medan Eva Örtegren, socialdemokratisk ledamot i trafikdelegationen inte förstår invändningarna.
Vi beslutade om denna övergång i full enighet i fullmäktige och jag har svårt att förstå denna kovändning. Det här skapar bara ytterligare oro bland alla de som berörs och dessutom gör vi detta i samarbete med sju andra kommuner i Nordvästskåne.

Dagligen genomförs ungefär 2 300 resor med färdtjänsten i Skåne och hösten 2005 uppstod rena kaoset när Medres tog över efter Samres som tidigare haft uppdraget.
– Då fick vi in Skånetrafiken och nu fungerar det bra, varför då ställa till med ännu mer oro genom att tvinga fram en ny upphandling, frågar sig Eva Örtegren och kritiserar Tutti Johansson Falk för att vara jävig i frågan.
– I vart fall kan man kalla det delikatessjäv eftersom hon är gift med vd:n för Samres, Björn Falk.
– Det är bara trams, jag diskuterar frågan från en strikt principiell ståndpunkt. det här har inget med en eventuell upphandling att göra. Närmast går frågan till fullmäktige för avgörande.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser