Annons

Premiär för Jörgen Petterssons rocksatsning

Super Vision ska göra sin premiärspelning den 22 december på Baggens. Det är ett band som fotbollsproffset Jörgen Pettersson från Landskrona BoIS skapade tillsammans med sin svåger Jonas Lindskog. Jörgen tycker att det ska bli jättekul och ser fram emot spelningen.
– Det är inte så nervöst. Jag har nästan aldrig varit nervös när jag ska ut på planen för att spela en match, men detta är en helt annan sak så det känns inte riktigt lika säkert, säger han.

Super Vision består av Jörgen Pettersson på gitarr och sång, Jonas Lindskog på bas, Piérre Andersson på gitarr och Lars Nileskog på trummor. De spelar en blandning mellan pop och rock. Tillsammans har de bestämt att spela eget material, även om de ska framföra någon cover under sin spelning.
– Bandet är ju en hobby. Man vet aldrig vad som händer i framtiden, men nu spelar vi först och främst för att det är kul och för att bli bättre. Fast musiken spelar vi för vår egen skull.

Annons
 

Jörgen står för låtskrivandet och de repar även hemma hos honom. Han säger att det inte är så lätt att komma på nya saker att spela eftersom nästan alla melodier redan har använts.

Hårdrockare sedan en lång tid tillbaka
Musikintresserad har han alltid varit och det är hårdrock som har gällt. Därför var det ingen som blev så förvånad när han startade band. Tidigare spelade han trummor och har också suttit hemma och klinkat på gitarrer i många år.
– Musikstilen har mjuknat en del genom åren om man jämför med vad man spelade och lyssnade på när man var yngre, säger Jörgen med ett leende.

Skulle vilja fördela tiden
Den bästa gitarristen genom tiderna är enligt honom Zakk Wylde. Inspirationen säger han att den inte kommer från något speciellt band, men när det gäller svensk musik tycker han mycket om Backyard Babies. Detta hörs ganska tydligt i hans egen musik.
På frågan om vad som är roligast av fotboll och musik säger han:
– Fotboll, men det hade varit kul om man kunde dela upp det på något sätt. Som att spela musik i veckan och matcher på helgerna.

Pettersson ser nu fram emot spelningen på Baggens. Sammanlagt kommer man att riva av ett 10-tal låtar under cirka en halvtimme.
– Jag hoppas att många dricker tillräckligt för att inte lägga märke till sången så mycket, avslutar Pettersson med ett skratt.

Läs även en lång och rykande färsk intervju med Jörgen Pettersson på BoIS hemsida.

Sabina Gustavsson, praktikant
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser