Annons

Hon har blommor i sitt hår

I lokalen där den anrika blomsterbutiken Marguerit legat, har nu Ellinor Persson, 26 år, öppnat upp portarna för sin blomsterbutik, Fröken Blom. Helt nyrenoverade lokaler och en mångfald av grönska råder på hörnet av Eriksgatan 147.
– Det känns riktigt bra i magen att äntligen ha öppnat. Detta är något jag velat göra i allfall sedan jag gick min 40 veckors floristutbildning på Ingmar Strands i Oxie, berättar Ellinor.

Hösten har varit något av de yngre kvinnornas, åtminstone när det gäller modet att starta nytt.
Ellinor idag med sin blomsterbutik men för en månads sedan även nya inredningsbutiken Housing. Det är inte bara blomsterbutiken som står i blom, det knoppas lite varstans i kommunen.
– Jag har hela tiden velat öppna upp min butik här i Landskrona och jag tror på vår stad, i allfall på sikt, förklarar en glad Ellinor.

Annons
 

Nyföretagaren rädds inte konkurrensen. Det finns redan ett stort antal blomsterbutiker i stan och i utkanten lurar de större växtvaruhusen.
– Inom branschen är det svårt att bli anställd, oftast måste man starta egen butik, så det hela är väl ganska naturligt. I värsta fall så har jag en stor släkt som får köpa mycket blommor, säger Ellinor med ett skratt.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser