Annons

Landskronaelev håller föredrag i Dubai Mikaela Persson lägger sista handen på det arbete som hon ska presentera i Dubai.

18-åriga Mikaela Persson står inför sitt livs äventyr. Klockan 06.00 på torsdagsmorgonen beger hon sig från sitt hem i Landskrona. Första anhalt är Kastrup. Planet till Dubai lyfter klockan 09.00 och mellanlandar i Zürich. Väl framme i arablandet ska hon deltaga i Global Environmental Youth Convention (GEYC,).
– Det är jättenervöst. Jag har gjort ett projekt i skolan som jag ska berätta om för 30-40 andra elever och lärare. Jag ska vara där nere en vecka, berättar Mikaela på onsdagskvällen.
– Det handlar om ekologiska produkter och rättvisehandel.

Mikaela går det samhällsvetenskapliga programmet på Justus Tranchellgymnasiet.
– Jag har alltid varit intresserad av miljön. Därför ska det bli spännande att åka iväg, avslutar studenten och fortsätter med sina förberedelser.

Annons
 

GEYC arrangeras vartannat år av Internationella Miljöinstitutet vid Lunds universitet tillsammans med ett värdland. Tidigare har elever och lärare från Sandåkerskolan arbetat med Young Masters Program och deltagit vid de två första konventen i Lund 2000 respektive Turin 2002.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser