Annons

Jonas Svalin satsar på taktkänslan

Jonas Svalin, 18 år från Landskrona, satsar stenhårt på en karriär inom musiken. Han spelar trummor i bandet Friends With Benefits samt sjunger i två andra. Skolan Mega Musik i Helsingborg har hjälpt honom en del med att utvecklas. Fast det hade inte fungerat så bra utan den starka motivationen han har till att lära sig. Han har spelat trummor i snart fyra år och kan inte tänka sig att han skulle vilja hålla på med något annat i framtiden.
– Mitt förhållande till musik är närmare religiöst. Jag lever i stort sett för musiken och allt vad det innebär. Det var min besatthet av Metallica som fick mig till att börja spela. Varför jag valde just trummor berodde på att det finns så många andra som spelar gitarr och bas, berättar han.

Skola i Helsingborg
Jonas har inga större problem med att pendla till Helsingborg varje dag han ska till skolan. Han tycker att tåg- och bussförbindelserna fungerar bra. Det finns ingen tvekan om att han skulle tipsa någon musikintresserad att söka till Mega Musik.
– Det är en bra skola. Kamratkänslan är schysst och där är många duktiga lärare. Så här på slutet känns det dock lite oorganiserat, men överlag är jag nöjd med skolan.

Annons
 

Längtan efter att ge sig ut på turné
Än så länge har Jonas inte haft någon spelning, men har två stycken inbokade inom de kommande två månaderna.
Att turnera verkar vara enormt slitsamt men väldigt roligt. Jag längtar efter att få prova på det själv, säger han.
Just nu tränas det inte så mycket som han vill, men för ett tag sedan spelade han flera timmar varje dag. Han säger att man alltid kan bli bättre. Det är det som får honom att hålla tempot uppe även om han redan ser sig själv som en duktig trummis.

Släpper ut sina känslor
Hardcore, metalcore, screamo och emo inspirerar Jonas väldigt mycket bortsett från Metallica. Det är musikstilar som inte har uppmärksammats så väldigt mycket förrän för något år sedan. Inspiration är viktigt för honom och lika viktigt är det att kunna släppa ut sina känslor genom musiken.
– Känslorna man får beror mycket på vad man lyssnar på. Det kan vara lycka, ilska, ångest, men är ändå alltid nyttigt att få uttrycka det och det är lättare att göra när man spelar eller lyssnar på något. Hade musiken inte framkallat känslor hade det inte funnits någon mening med det.

De fem bästa skivorna genom tiderna enligt Jonas Svalin:
All That Remains – The Fall Of Ideals
Metallica – …And Justice For All
Soilwork – Chainheart Machine
As I Lay Dying – Frail Worlds Collapse
Metallica – S&M

Sabina Gustavsson, praktikant
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser