Annons

Lejonet tog igår emot Åstorp i Karlslundshallen. Ett derby som Lejonet genom en gedigen lagseger och inte minst fyra mål i slutperioden kunde vinna med 7-3.

Lejonet drog tidigt på sig ett par utvisningar vilket Åstorp utnyttjade till att skapa tryck mot hemmakassen.
– Vår boxplay fungerad bra och i I mitten av perioden tar vi över spelet och trycker tillbaka Åstorp och det ger också resultat när Linus Westerlund sätter kvällens första mål, berättar Torbjörn Torpling från Lejonet.
– Ett snyggt mål.

Annons
 

Lejonet fortsätter dock att dra på sig ett par onödiga utvisningar och till sist orkar man inte hålla stången längre utan Åstorp kvitterar rättvist.
– En jämn och tempofylld period som slutar 1-1, summerar Torpling.

Direkt i andra så visar Lejonet var skåpet ska stå när man efter bara 1,19 åter tar ledningen.
– Målet är resultatet av att vi stressar Åstorp i deras zon. Åstorp replikerar dock snabbt, åter i boxplay, denna gång tar det bara 8 sekunder innan Åstorp kvitterar men efter detta dominerar vi resten av matchen. Knappt en minut efter Åstorps kvittering så gör nämligen Dick Sjunnesson 3-2, berättar Torpling.

Var det ett tidigt mål i andra så kom 4-2 ännu snabbare i börja av tredje, det tog bara 52 sekunder innan Robert Lind nätade. Lejonet fortsatte att pressa Åstorp och det gav resultat drygt fyra minuter in i tredje satte Robban Lind sitt tredje mål för kvällen när han hoppade in som sjätte utspelare under en avvaktande utvisning. Ett litet hopp tändes för Åstorp när reduceringen kom 6,06 efter slarv i defensiven av hemmaspelarna.
– Nästan direkt efter målet fick vi spela boxplay igen och gjorde detta mycket bra. När det återstod 11 sekunder av utvisningen sköt Åstorp ett skott som Mattias Möllerström, i målet, plockade enkelt och satte igång spelet snabbt. Han gjorde ett långt pass till en helt ren Dick Sjunnesson, som från rödlinjen skrinnade fram solo och punkterade matchen. Vi fick spela 5 mot 3 ytterligare en gång och då sattes spiken i kistan av Daniel Stifors som rakande in pucken helt omarkerad framför kassen. Dom sista tio minuterna spelade vi av mycket disciplinerat och segern var bärgad. En härlig lagseger, där killarna visar hjärta och kämparglöd. Bra tempo och en underhållande match som måste ha tilltalat publiken i Karlslundshallen denna kväll, berömmer Torpling.

MATCHFAKTA
Lejonet – Åstorp 7-3 (1-1, 2-1, 4-1)
Skott: 48-39
Målgörare Lejonet: Robert Lind 3, Dick Sjunnesson 2, Linus Westerlund och Daniel Stifors
Utvisningar: Lejonet: 8 x 2 min Åstorp 4 x 2 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser