Annons

Lejonetseger i Malmö

Två viktiga poäng till Lejonet blev det igår efter uddamålsseger 5-4 borta mot Malmö Kryptonics. Men det satt hårt inne. I slutminuten hade hemmalaget ett gyllene tillfälle att kvittera efter ett friläge men Mattias Möllerström i Lejonetburen räddade.
– Vi börjar klart bäst och hade ett stort tryck mot Malmös mål men det är hemmalaget som tar ledningen, berättar Torbjörn Torpling i Lejonets ledarstab.

Drygt en minut senare kvitterar Mikael Iversen efter snyggt klapp-klappspel.
Matchen böljar och två minuter senare tar Malmö åter ledningen.
Vi replikerar åter snabbt och kvitterar igen,denna gång styrning i mål, säger Torpling även kan konstatera en tämligen överlägsen skottstatistik efter första perioden, 9-22.

Annons
 

Andra perioden börjar som den första. Det vill säga Lejonet spelar bra men hemmalaget gör första målet. Drygt halvvägs in i perioden så får Lejonet powerplayspelet att fungera och kan åter kvittera. Med knapp fem minuter kvar av perioden snor Robert Lind åt sig pucken vid offensiva blå och kommer helt fri och sätter pucken snyggt mellan benen på målvakten.
En och en halv minut innan pausvila kommer kvällen kanonskott när Magnus Hermansson får ladda helt fri i slottet och stänker in 3-5.
I detta läget ser det bra ut för vi har en stor press mot Malmös kasse, säger Torpling.

Lejonet får läge att sätta spiken i kistan när man i inledningen på tredje period hamnar i powerplay. Nu lyckades man inte utan istället kunde Malmö reducera 11,48 in i perioden.
– Det höll på att gå illa, efter det att Malmö tagit timeout ,19,09, är det tekning i deras zon och vi gör en så kallad indianare och en Malmöspelare kommer helt fri med Mölle men han hade inga problem med att ta den pucken, avslutar Torpling och kan glädjas åt två nya poäng.


MATCHFAKTA
Malmö Kryptonics – Lejonet 4-5 (2-2,1-3,1-0)
Målgörare: Robert Lind 2, Anton Hedberg, Mikael Iversen och Magnus Hermansson
Skott: 42-51
Utvisningar: Lejonet 7 x 2 min 1 x 10 min Malmö 8 x 2 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser