Annons

29-åring åtalad för stöld, förberedelse till rån och grovt häleri

Efter att polisen vid en husrannsakan hittat rakhyvlar, till ett värde av 427 000 kronor, två automatkabiner och en helautomatisk pistol med tillhörande ammunition har en 29-årig Landskronabo åtalats för häleri, förberedelse till grovt rån och dito stöld.
Polisen slog till mot mannens lokal, förmodligen efter tips, i slutet av oktober varefter mannen anhålls i sin frånvaro. Han greps dagen därpå och häktades den 29 oktober. När polisen slog till mot mannens lokal fann man, förutom militärvapen av typen Kalsnikov respektive Tokarev, också tårgasanordningar, rånarluvor, kommunikationsradio och diverse verktyg som misstänks vara avsedda som hjälpmedel vid grova brott. Åtalet omfattar också grovt häleri och ringa narkotikabrott. Häleriet består i att han förvarat rakhyvlar till ett värde av 427 000 kronor som försvann vid en stöld i Göteborg tidigare i år. Brottet bedöms som grovt med hänsyn till värdet på det stulna. Totalt stals rakhyvlar till ett värde av 880 000 kronor. Vidare har mannen tagit emot ett parti skor från ens stöld i Helsingborg till ett värde av 35 000 kronor som förvarades i sopsäckar fram till dess att polisen fann dem i samband med husrannsakan i mannens lokal. Den åtalade 27-åringen har erkänt häleri- och narkotikabrotten.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser