Annons

Gösta Nilsson fick svensk-polsk medalj

I samband med avskedsmottagningen för Gösta Nilsson förra onsdagen kunde vice ordföranden i svensk-polska Samfundet, Tor Johanson, överlämna det i år åttioåriga Samfundets medalj till Gösta Nilsson för de insatser han gjort Samfundet och de svensk-polska förbindelserna. Samfundets uppgift är just att stärka dessa förbindelser, framförallt på det kulturella planet.
– Gösta Nilsson har själv varit mycket engagerad för Polen och här på hemmaplan har han på olika sätt medverkat till olika kulturella arrangemang, bland annat den stora utställningen under Polenåret 2003 om Samtida polsk affischkonst, säger Tor Johanson, vice ordförande i svensk-polska Samfundet.

I söndags öppnade på Museet den förnämliga bärnstensutställningen DEN BRINNANDE STENEN Bärnsten från Polen. Gösta Nilsson var tidigt engagerad i förarbetet för denna utställning och medverkade på olika sätt till genomförandet.
– Egentligen skulle medaljen utdelats i samband med vernissagen då den polske ambassadören var närvarande men eftersom Gösta Nilsson då befann sig på uppdrag i Stockholm skedde överlämnandet i samband med avskedsmottagningen, avslutar Johanson.

Annons
 

Överlämnandet skedde i närvaro av Republiken Polens generalkonsul i Malmö Gerard Pokruszynski som även han överlämnade gåvor och tackade Gösta Nilsson för hans engagerade arbete för de svensk-polska förbindelserna.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser