Annons

Finsk marskalk sist ut i föreläsningsserie

Onsdagen den 6 december klockan 19.00 är det dags för Landskrona föreläsningsförenings fjärde och sista föreläsning. Den kommer att hållas vid Stadsbibliotekets hörsal. Jan Nilsson, en amatörhistoriker från Landskrona, kommer att vara föreläsare och ska prata om Gustaf Mannerheim.

Finlandssvenske Mannerheim var Finlands första och enda marskalk. Han var överbefälhavare under inbördeskriget 1918 och medverkade i en del andra krig som vinterkriget. 1944 blev han utsedd som president och är fortfarande en mycket omtyckt man av de finska medborgarna. Jan Nilsson ska försöka besvara vissa frågor under föreläsningen. Hur Mannerheim kunde bli utnämnd till Finlands största person genom tiderna är en av dem. Föreläsningen kostar ingenting och alla är välkomna att ta del av den.

Annons
 

Av: Sabina Gustavsson, praktikant
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser