Annons

Guld och silver till Landskronaboxare

I helgen har det varit finaler i Svenska Ungdomsmästerskapen i boxning. Två landskronaboxare, Hamza Abdul-Majid och Alae Alasalic lyckades ta sig till final och den sist nämnda gick hela vägen och tog guld.
– Som vanligt händer det oväntade saker i boxningen. Av Hamza Abdul-Majid och Alae Alasalic var ju Hamza åtminstone på papperet det starkaste kortet, säger Krister Backman för Landskrona Boxningssällskap och berättar om finalerna.
– Hamza gjorde på inget sätt bort sig i finalen mot Majornas ”krigsmaskin” Erik Nzowu. Hamza inledde dock litet tveksamt och låg under med 7-4 efter första ronden. I andra tyckte både killarnas tränare Ingwar Håkansson och jag att Hamza agerade mycket bättre och vann ronden, men domarna tyckte tvärtom, 6-1 till Nzowu och ett mastigt underläge inför sista ronden. Hamza gjorde en heroisk insats och plockade poäng efter poäng men lyckades inte helt. Resultat i finalernas mest spännande match 16 – 14 till Nzowu och därmed silver till Hamza.

Till skillnad mot Hamza så fic Alae en enklare resa.
– Eftersom finalmotståndaren Christoffer Nyman har ett mycket bra fotarbete förväntade vi oss att Alae skulle få en ganska tuff match. Men redan i första ronden visade Alae att han hade kontroll på sin motståndare. Varje rond vanns klart av Alae och slutresultatet skrvs till 29-15, avslutar Backman.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser