Annons

Föreläsning om rasism på Villa Fridhill

På onsdag gästas Landskrona av författaren och historikern Håkan Blomqvist från Stockholm. Han ska hålla en föreläsning med titeln ”Nation, ras och civilisation – Om rasism, nationalism och antisemitism i svensk arbetarrörelse före nazismen”.
Där kommer han att ta upp hur medborgarna behandlades på arbetsplatserna innan nazismen bröt ut. Håkan Blomqvist har skrivit en del böcker med detta tema. Böckerna om Nils Flyg och Arthur Engberg har skapat stora diskussioner.

Föreläsningen ska hållas nu på onsdag på Villa Fridhill klockan 19.00. Det är fritt inträde och alla som är intresserade är välkomna.

Annons
 

Av: Sabina Gustavsson, praktikant
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser