Annons

Allt fler fakirer i Landskrona

Är du stressad, spänd, har sömnproblem eller ont någonstans?
Den ryska spikmattan kan vara lösningen på problemen, i alla fall om man får tro Anette Mähler, kroppsterapeut och hälsokonsult på Kroppskällan i Landskrona. Redan har ett tiotal Landskronabor undersökt hur det är att ligga på spikmattan hos Mähler.
– Jag har en kund som faktiskt somnade när han testade den. Han låg på den i cirka 30 minuter och har nu köpt en egen som han använder flitigt, berättar Anette Mähler.

Den ryska spikmattan fungerar på ungefär samma sätt som akupunktur. Den löser upp spänningar och gör att man känner sig avslappnad. Mattan är gjord i plast med små ”blommor” som har millimeterhöga taggar. När man lägger sig på den så gör det först ont i någon minut. Därefter övergår smärtan till en behaglig värme som kan jämföras med att ligga på en strand. Värmen orsakas på grund av att blodcirkulationen i kroppen ökar. Enligt de som utnyttjar mattas infinner sig till slut en behaglig och avslappnande känsla. Första gångerna man använder spikmattan ska man inte ligga på den i mer än 5-10 minuter. Den får inte användas om man är gravid, har pacemaker eller hudsjukdomar. Dock sägs det vara mycket bra att använda den i samband med förlossning.

Annons
 

Av: Sabina Gustavsson, praktikant
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser