Annons

Julpyntat och klart på Hemslöjden

I lördags hade Hemslöjden vernissage för årets julutställning. Temat för i år är vitt och guld. Ungefär femtio slöjdare från hela Skåne har bidragit med sina hantverk. Det finns allt från smyckade vykort till handledsvärmare.

Hemslöjden ser helst att slöjdarna använder sig av naturmaterial. Det är många saker av keramik, papper, textil och metall. Flera alster är tillverkade av återanvänt material från till exempel skokartonger och burkar. En annan sak slöjdarna får att tänka på är den skånska traditionen. Det ska självklart passa i det skånska hemmet.
– Vissa slöjdare använder mycket halm eftersom det förknippas med julen. Förr när man städade inför julen strödde man ut halm över golvet. Bland annat för att tacka för en bra skörd, berättar Kerstin Winther som jobbar på Hemslöjden. Trots att Hemslöjden ligger lite i skymundan inne på Citadellet så hittar besökarna dit, intygar Winther.
Hemslöjden har öppet måndag – fredag mellan 10.00 – 16.00 och på lördag 10.00 – 13.00.

Annons
 

Sabina Gustavsson, praktikant
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser