Annons

Bra år för stugbyn

– År 2006 blev ett mycket bra år för Borstahusens stugby med en uthyrning på mer än 7000 stugnätter, skriver Göran Nyström, Administrativ chef på Fritids och kulturförvaltningen i ett pressmeddelande på torsdagen. Antalet övernattningsnätter är en ökning från föregående år på 13%. De modernt utrustade stugorna är de mest attraktiva med en uthyrningsgrad på 59% under säsongen, som sträcker sig från mitten av mars till och med mitten av november. Under året har en enkät delats ut till gästerna.
Svarsfrekvensen är inte så hög att den ger mer än en indikation på alla gästers inställning. De som svarat har dock en mycket positiv bild, säger Nyström och ger som exempel att drygt 85% av svaren tycker att Landskrona och Borstahusen har ett aktivitetsutbud som gör det till en attraktiv semesterort. Endast en procent svarar att de inte kan tänka sig att rekommendera semesterbyn till en god vän.

Stugbyn i kommunalt bolag
Från och med årsskiftet kommer ansvaret för stugbyn att lämnas över till ett helägt kommunalt bolag efter beslut som fattades av kommunfullmäktige i juni. I förslaget till bolagisering fanns också en plan på förnyelse av stugbyn. Som en första åtgärd för förverkligandet av denna plan har nu ett bygglov lämnats in som innebär en utbyggnad av de äldre stugorna så att de får dusch, modernt kök och större sovrum i enlighet med de standardkrav som dagens kunder har.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser