Annons

Utställning till Öresundsbrons ära

På stadsbiblioteket finns det fram till den 2 december en utställning av Eva Broström från Ängelholm. Den innehåller först och främst en samling av olika målningar över Öresundsbron. Under målningarna hänger små faktalappar. Där kan man bland annat läsa om måtten på bron, när den byggdes, vilka problemden medförde och fördelarna för att den finns. En del av målningarna är återskapade från frimärken som såldes för några år sedan.

Hon har också ställt ut tröjor, kepsar och medaljer från broloppet som hon har fått genom Malmö Allmänna Idrottsförening. Det finns också en del häften med fakta om Öresundsbron och hon har själv samlat tidningsurklipp, skämtbilder och andra småsaker och gjort häften av det.

Annons
 

Margaretha Ejebjörk, som jobbar på biblioteket, berättar att utställningen redan har haft ganska många besökare. Fast de flesta som kollar på utställningen är de som redan är där för att låna böcker.
– Jag tycker att utställningen är både bra och mindre bra. Det finns några jättefina målningar och några lite sämre, säger hon.
Hon tycker att det är roligt att Eva är så intresserad av bron även fast hon bor en bra bit ifrån den.

Sabina Gustavsson, praktikant
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser