Annons

Många ville avtacka Gösta Nilsson

På onsdagen avtackades före detta kommunfullmäktiges ordförande Gösta Nilsson efter 15 års lång och trogen tjänst. Från klockan 11 på förmiddagen ringlade en lång kö av besökare som ville avtacka Nilsson och inte förrän strax efter klockan 14.00 fick han sätta sig ner och vila.
– Det har varit fantastiskt mycket folk här. Hur många händer jag tryckt idag går inte att räkna, säger han med ett leenden på läpparna när Landskrona Direkts utsända överräcker ett fotografi på Nilssons då han slår klubban i bordet för sista gången i kommunfullmäktige den 23 oktober 2006.

– Gösta Nilsson blev redan 1982 invald som ledamot i kommunfullmäktige för socialdemokraterna. År 1989 blev han också dess ordförande. Det har han varit sedan dess med undantag för åren 1992 – 1994, då han var vice ordförande. Till detta har Gösta innehaft otaliga uppdrag för Landskrona kommun. Ordförande i Miljönämnden under fem år och vice ordförande i socialnämnden i början av 1990-talet.

Annons
 

Under Göstas tid har kulturfrågor och satsningen på turismen ofta framhävts. Gösta har på ett förtjänstfullt sätt företrätt Landskrona kommun i många sammanhang men väljer nu, 73 år fyllda, att lämna över till yngre krafter, skriver Niklas Karlsson, kommunstyrelsens ordförande, Marita Larsson, kommunalråd samt Sergio Garay, kommunchef i ett PM.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser