Annons

Flera personrekord när

Under helgen som gick arrangerades Sum-Sim riks i Malmö. Som Landskrona Direkt tidigare har skrivit så hade fyra tjejer från Landskrona Simsällskap kvalat in till tävlingen. Tjejerna simmade tillsammans 11 grenar med goda resultat.

14-åriga Lovisa Klarén simmade fyra grenar och ”persade” på samtliga.
Helgens kanon kom på 800 fritt där hon helt enligt planen simmade coolt i början för att inte dra på sig för mycket mjölksyra utan sen kunna simma om konkurrenterna. Och mycket riktigt, Lovisa simmade mycket jämt då hon släppte iväg konkurrenterna knappt före sig för att sen trycka på och hålla tempot så bra att hon simmade precis lika fort på andra halvan som den första. Hon gick i mål på 9.28.96 och därmed plockade hon hela 6 placeringar till en hedrande 5:e plats. Hon blev 6:a på sin paradgren 100 rygg då hon persade med halvsekunden till 1.07.48, berättar John Gartsjö, tränare i LS.

Annons
 

12-åriga Lisa Rigby simmade tre sträckor och gjorde det mycket övertygande. Debuten blev på 100 fjäril där hon gjorde ett heroiskt lopp och persade med hela 3 sekunder. Tyvärr ”tjuvade” hon i starten och missade bronset vilket hon efter det fantastiska loppet så väl förtjänade.
Lisa knöt näven i sin ficka och fortsatte i samma beslutsamma tempo på 400 fritt och 100 rygg. Pers på 400 fritt till 4.56.37 och pers med halvsekunden på 100 rygg. Lisa har en bländande teknik på ryggsim och kom på en hedrande 5:e plats med 1.12.55, förkunnar Gartsjö.

Louise Hultgren, 14 år, simmar gärna de lite längre sträckorna och behärskar dessutom alla simsätt. Därför simmade hon 400 och 200 medley.
Med fast beslutsamhet öppnade hon på 400m i ett högt tempo vilket senare visade sig skulle straffa henne då hon satte händerna i kaklet strax över sitt pers. Men med samma inställning på halva distansen lyckades hon bättre med det höga tempot i början och fick ett nytt personligt rekord som belöning på 2.31.35, säger Gartsjö och berättar samtidigt att My Fridell, 14 år som simmade 100 fjäril sänkte sig från regionstävlingarna till 1.08.1.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser