Annons

Landskronapensionärer protesterar mot skattepolitik

Elva PRO-föreningar i Landskrona protesterar mot regeringens skattepolitik.
– För första gången på tio år tvingas vi ta strid mot ett förslag som innebär försämringar för pensionärerna, konstaterar föreningarna i en gemensam skrivelse.

Enligt PRO missgynnas pensionärerna i förhållande till de som förvärvsarbetar enligt regeringens förslag. Föreningarna har räknat ut att de som jobbar och tjänar 109 700 kronor per år får drygt 18 600 i skatt medan pensionärerna får betala runt 4000 kronor mer och ligger inkomsterna på 240 000 kronor betalar jobbaren drygt 47 000 kronor i skatt och pensionären hela 66 000 kronor.

Annons
 

Enligt PRO hamnar vanliga pensionärer i en strykklass genom att förslaget om skattesänkningar inte kommer dem tillgodo.
– Regeringens skattepolitik innebär att pensionärerna halkat efter på ett sätt som aldrig tidigare skett, poängterar PRO-organisationerna som menar att skatteförslaget är orimligt och kräver att det dras tillbaka.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser