Annons

Tvångsförvalta tvångsförvaltaren?

Tvångsförvaltningen av fastigheten på Tränggatan 6 blev inte riktigt vad hyresgästerna önskade och nu har såväl fastighetsägaren som tvångsförvaltaren hamnat på tidningen Vår Bostads topplista över Årets sämsta värdar.
– Det här har jag aldrig varit med om, förklarar Jan-Olof Sandén, regionchef på hyresgästföreningen och förvaltaren själv, Leif Larsson vid RL-konsult, suckar tungt när han får höra om topplistan.
– Jag har haft hand om många tvångsförvaltningar för hyresgästföreningen och det här är den enda jag fått kritik för, berättar Leif Larsson och förklarar att han nu inväntar prisuppgifter på en renovering av fastigheten.
– När vi tog över så fanns det också en del hyresgäster som inte var vad man kan säga skötsamma, nu är den detaljen tillrättad och vi kommer också att rätta till de akuta problemen, lovar Leif Larsson.

Det är nu gått ett år sedan fastigheten började tvångsförvaltas och Conny Becker, som bott i fastigheten i 20 år, ser lite uppgiven ut när han konstaterar att portlåsen än en gång är ur funktion.
– Förvaltningen har inte fungerat alls och vi ser gärna att ägaren får tillbaka fastigheten, han kunde vi åtminstone snacka med, suckar Conny Becker och Tor Wågman, som bott i fastigheten sedan maj har problem med mögel och krossade fönster.
– Så här kan man inte bo en längre tid, menar han och berättar samtidigt att han tänker flytta.
– Men det är av privata skäl, förtydligar han och säger sig gilla lägenheten.
– Planlösningen är bra, men underhållet riktigt dåligt och det är synd. Nuvarande ägaren, Christer Andersson, köpte enligt uppgift fastigheten 1997 och hade då ambitionen att genomföra en löpande renovering.
– I början gick det bra, men sen hann han inte med och då började förfallet, konstaterar Conny Becker som hoppas att tvångsförvaltaren nu skärper sig.
– Annars finns det knappas någon anledning att ha dem kvar. Det handlar om en ganska liten fastighet med nio lägenheter varav sex är uthyrda.

Annons
 

Hyresintäkterna skall täcka det löpande underhållet.
– Och det är inte alltid lätt att få pengarna att räcka till, menar Leif Larsson som också fått framstöttar från tänkbara köpare.
– Jag har haft en del kontakter, men efter vad jag förstått är det inte aktuellt, förtydligar han och tillägger att när han fått in prisuppgifterna på en renovering så kommer han att resonera om finansieringen med ägaren.
Sen får vi se vad som händer, men på kort sikt skall vi rätta till de akuta problemen. Det är vår bestämda ambition.
Och det är också vad de hårt prövade hyresgästerna hoppas på nu när vintern och kylan står för dörren.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser