Annons

Den medeltida dräkten

På söndag är det sista chansen att utnyttja museets kreativa verkstad – Gör Nåt’! I övrigt bjuder söndagsprogrammet på ett föredrag av Petra Holmstedt, kl 14.00 i filmsalen på temat Den medeltida dräkten.

Arkeologiskt medeltida material visar att det fanns materialkunskap och hantverksskicklighet inom det textila området. Tyg var en stor importvara och det fanns skräddare som kunde sy upp plagg och skrudar. Det rådde också en modemedvetenhet bland samhällets alla skikt. Söndagens föredrag hoppas kunna ge svar på följande frågor;
– Vilka plagg var det som bars?
– Det som skilde män och kvinnor åt i klädseln var dräktens detaljer. Vilka var de?
– Vad finns bevarat och vad kan studeras?

Annons
 

Petra Holmstedt är arkeolog med inriktning på medeltiden och textil. Hon arbetar med olika textila tekniker, förhistoriska och historiska såväl som nutida och moderna. Hon har arbetat med föremålsvård och registrering på Klostret i Ystad och Regionmuseet i Kristianstad samt ger föreläsningar i medeltida dräkt på Designskolan i Malmö. Hon leder också kurser inom konsthantverk och textil på olika studieförbund.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser