Annons

Högt betyg för stans gymnasier

Landskrona-Kävlinge-Svalövs gymnasieförbund har låtit företaget Research i Malmö undersöka vad som styr elevers och föräldrars val av gymnasieskola. Undersökningen har gjorts via 180 telefonintervjuer. De som intervjuats är föräldrar och elever som går i årskurs 1 i gymnasieskolan och som bor i någon av gymnasieförbundets kommuner. Noterbart i sammanhanget är att eleverna går på gymnasieskolor både inom och utanför gymnasieförbundet.

Enligt både föräldrar och elever är lärare och en lugn och trygg skola de viktigaste faktorerna för en bra skola.
Enligt den genomförda undersökningen ger de föräldrar och elever som går på gymnasieförbundets skolor dessa skolor högt betyg på bl.a. dessa två faktorer. Enligt föräldrar och inte minst elever är gymnasieförbundets skolor vad avser lärare och lugn och trygg skola i full klass med Lunds gymnasieskolor. Helsingborg får generellt lägre betyg.

Annons
 

Resultaten är glädjande. Vår satsning på god kvalitet och trygghet för eleverna har gett bra effekt, säger Tomas Johansson, utbildningsdirektör för gymnasieförbundet.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser