Annons

När ska Lejonet lära sig att matcherna vinner man på isen?

Vill du se en utvisad spelare? Gå och titta på Lejonet!
Lejonet hade Halmstad i brygga men föll trots detta med hela 8-4 efter en drös onödiga mål i slutminuterna. Sin vana trogen inledde Lejonet bra och kunde efter fem minuter ta ledningen.
– Efter bra jobb i mittzon blev Magnus Hermansson helt fri i slottet och satte pucken säkert i målvaktens vänstra kryss, berättar Torbjörn Torpling.
Glädjen blev dock inte långvarig då Halmstad kvitterade knappt två minuter senare. Strax därefter drar gästande Lejonet på sig sin andra utvisning och det dröjde inte mer än sex sekunder så tog Halmstad ledningen med 2-1 på ett skott från blå som inte såg så märkvärdigt ut.
Ted Mihaled borde nog ha tagit den, anser Torpling.

7,23 in i andra perioden ökade Halmstad på sin ledning till 3-1.
Halvvägs in i matchen tog vi en timeout för att få ordning på femmorna, säger Torpling som dock fick se föga resultat av det initiativet. Lejonetspelarna fortsätter att gilla utvisningsbåset. Men med fem minuter kvar på perioden kom reduceringen. Dråpligt nog ökade Halmstad på till 4-2 bara 23 sekunder senare.
– Lite oturligt för Teds klubba hade gått i sönder. Annars hade han nog tagit pucken, funderar Torpling som dock skulle få se en ordentlig uppryckning under inledningen av tredje perioden. Efter tre spelade minuter kom först 4-3 och nästan direkt på nersläpp så hade Lejonet kvitterat.
Här hade vi Halmstad i brygga. Dock drog vi på oss ytterligare en utvisning bara tio sekunder efter målet och i denna hände det mycket. En blockering av en utespelare i den egna målgården och domaren dömde straffslag och det blev vilda protester från våra spelare. Ted gjorde en mycket fin räddning och räddare straffen. Halmstad fortsatte att pressa tillbaka oss under detta powerplay. Vår box kom i rörelse och man satte snyggt pucken i mål. Sen tappade vi allt både spel och hos en del spelare även humöret. När slutsignalen gick så stod det 8-4 på tavlan, ett riktigt ras med andra ord, suckar Torpling och fortsätter sin analys.

Annons
 

Det blev för stora siffror för matchen var jämnare men man måste kunna hålla fokusering i en hel match när man möter ett bättre lag. Vissa spelare tycker jag ska ta sig en funderare på vad man håller på med. Att dra på sig 10 minuters straff för snack och dåligt uppförande är inte acceptabelt. Ted i målet gör en bra match men hans betyg dras ned av många utvisningsminuterna han drar på sig. Samma sak gäller för Robbans två tiominuters utvisningar, även om man kan tycka att dom är hårt dömda så är det bara att hålla tyst och gå och sätta sig i båset. Man måste tänkta på lagets bästa i dessa situationer. För domaren gör ingen dåligt match och framförallt inte hemmabetonad.
Det som måste bli bättre är försvarsspelet och hos vissa personer disciplinen. Det verkar som man inte orkar hela vägen fram, kanske kondisen inte är den bästa.

Utbilda publiken
Av de 601 betalande åskådarna i Halmstads ishall var det inte många som Torbjörn Torpling hade så mycket till övers för.
Jag har varit på många hockeymatcher där publiken har varit patriotiska och det är väl okej, men Halmstad publiken är nog den sämsta och mest okunniga publik som jag har varit med om. Man kan undra om dom visste något som helst om både regler och spel. Lite utbildning på dessa människor innan dom träder in på en hockeyarena igen hade inte varit fel.

Lejonet är inne i en tuff period, för i nästa match väntar serieledarna Lund Giants på bortaplan.

MATCHFAKTA

Halmstad Ungdom HC – Lejonet:8-4 (2-1-, 2-1, 4-2)
Skott: 47-18
Målgörare Lejonet: Magnus Hermansson, Linus Westerlund, Henrik Melin och Mattias Hermansson
Utvisningar: Lejonet 11 x 2 min 3 x 10 min Halmstad 7 x 2 min 1 x 10 min.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser