Annons

Lejonet har hoppat på segertåget

Lejonet inledde gårdagens hemmamatch med att tryckta tillbaka Diö kraftigt och skapade omgående en del fina chanser. I den sjätte matchminuten kom kvällens första träff i målramen, den skulle följas av ytterligare tre.

Knappt halvvägs in i perioden kom ledningsmålet. Efter bra spel i mittzon fick Daniel Stifors in pucken, på tredje försöket. 2-0 lät inte vänta på sig. 36 sekunder senare utökade Mikael Iversen ledningen då han styrde pucken snyggt i mål.
Det hade kunnat stå 3-0 på tavlan innan pausvilan när Magnus Hermansson kommer solo i slutet, när vi spelar med en man mindre, men han skjuter pucken långt över mål, säger Torbjörn Torpling från Lejonet.

Annons
 

Andra perioden börja lika bra som första för Lejonet. 3-0 kommer redan efter 1,54 efter att Linus Westerlund bökat fram pucken i ena hörnet och går in framför mål och gör bort Diö:s målvakt totalt och lägger pucken i tom kasse.
Gästernas reducering kommer 5,54 när Lejonet får spela tre mot fem efter en dubbelutvisning.
– Bra powerplay av Diö. Resten av perioden tycker jag att vi dominerar totalt men missar för mycket framför mål. Ska sägas att Diö:s målvakt gör en bra match, säger Torpling och fortsätter,

Vad som händer sen i tredje är det ingen som vet för vi hade nog glömt både huvud och fötter i omklädningsrummet för mer virrigt i egen zon har jag inte sett på länge. Detta varvat med en del utvisningar så blev det en målkavalkad. Innan första minuten var slut så hade Diö både reducerat och kvitterat till 3-3. Två minuter senare tar vi åter ledningen och nu ställer man sig frågan varför släpper man in Diö i matchen? Man hinner knappt tänka klart förrän Diö åter har kvitterat efter mycket dåligt defensivt spel i egen zon.

Och så fortsatte det. Innan halva sista perioden hade gått så var ställningen 5-4 efter att Magnus Hermansson, helt fri i slottet, med ett snyggt dragskott skjutit pucken rakt upp i krysset. Åter kom en Lejonetutvisning och det tog bara drygt en minut innan Diö igen hade kvitterat. Matchen väger. 17,13 kommer det förlösande målet då Dick Sjunnesson får på ett hyfsat skott som passerar en skymd målvakt. Med knappt två minuter kvar på matchklockan får Lejonet en utvisning. Diö tar ut sin målvakt och spelar sex mot fyra och då kommer spiken när Anton Hedberg sätter pucken i tom kasse.
Det blir två poäng ikväll och det är ju det som räknas. Men mot ett bättre motstånd så måste vi vara bättre organiserade i vårt försvarsspel. För är det så är virrigt på söndag mot Halmstad så tar vi inte två poäng även om målvakten storspelar. Bäst i Lejonet ikväll var Ted Mihalek som räddade oss många gånger, avslutar Torpling.


MATCHFAKTA
Lejonet – DIÖ: 7-5 (2-0, 1-1, 4-4)
Skott: 68-49
Målgörare: Magnus Hermansson 2, Daniel Stifors, Mikael Iversen, Linus Westerlund och Anton Hedberg
Utvisningar: Lejonet 7 x 2 min Diö 3 X 2 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser