Annons

Cirka 100 mindes Kristallnatten och hedrade offer för rasismen

Cirka hundra personer slöt igår upp på Rådhustorgen då Vänsterpartiets ungdomsavdelning, Ung Vänster, arrangerade ett fackelmöte till minne av Kristallnatten samt för att hedra rasismens offer. För talen stod Vänsterpartiet, Asylgruppen, Landskrona reggaeförening samt IF Metall Mellersta Skåne. Dessutom spelade blåsorkestern Röda Flåset musik från när och fjärran.

Runt om i Skåne hade polisen extra bevakning med anledning av dagen. Det var dock förhållandevis lugnt och i Landskrona sågs bara en polisbil glida runt torget där allt gick mycket lugnt till.
– En av våra främsta uppgifter är att värna de demokratiska fri- och rättigheterna, säger kommenderingschefen Håkan Jarborg-Eriksson. Vår insats syftade till att värna yttrandefriheten, genom att se till att demonstrationståg och möten kunde genomföras utan störningar.

Annons
 

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser