Annons

Manifestation mot rasism

På årsdagen av ”Kristallnatten”, torsdagen den 9 november hålls en fackelmanifestation klockan 18.00 på Rådhustorget för att hedra minnet av rasismens offer, och för att protestera mot rasistiskt våld idag.
För arrangemanget står Ung Vänster Landskrona.

Appeller kommer att hållas av Landskronas reggaeförening, Asylgruppen, IF Metall Mellersta Skåne, Vänsterpartiet med flera, skriver Camilla Andersson, ordförande i Vänsterpartiet Landskrona i ett pressmeddelande.

Annons
 

Musikaliska inslag blir det av Röda Flåset , Ung Vänster Skånes egen blåsorkester som på repertoaren har klassiska revolutionära låtar.

– Terrorism med syfte att kasta skulden på oskyldiga, att förvandla offer till bödel har alltid förekommit. Kristallnatten 1938 är ett synnerligen illustrativt exempel. Låt det aldrig mer bli fler Kristallnätter!, avslutar Camilla Andersson och uppmanar landskornaborna att ställa upp.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser