Annons

6-6 i derbyt

Lejonet spelade oavgjort, 6-6 i gårdagens derby hemma mot Helsingborg HC 2.
Vi började klart bäst men fick ett par underliga 2 + 10 minutersutvisningar i början av matchen. Den enda som hittade dessa var domaren och därför blev matchen lite förryckt eftersom vi var tvungna att ändra om i femmorna, säger Torbjörn Torpling som dock kunde glädja sig åt att Lejonet trots både en och två man kort länge och väl höll tätt bakåt. Lejonet lyckades dessutom efter en kontring få ett straffslag. Straffen dock över målet.

5,24 kom så Helsingborgs ledningsmål och fem minuter från slutet av första period kvitterade Mattias Hermansson.

Annons
 

I andra perioden satte Lejonet gasen i botten och redan efter 1,44 ledde man med 3-1 Glädjen blev dock kortvarig, halvminuten senare var det nämligen reducerat.
Vi fortsatte att trycka tillbaka HHC, vilket också gav resultat. När vi stressade deras målvakt till ett misstag bakom eget mål tog vi chansen och ökade på till 4-2.
HHC replikerande åter snabbt efter det att Lejonet slarvat med pucken i egen zon.
Kvitteringen kom efter ytterligare slarv, säger Torpling och skakar på huvudet.

Tredje perioden var standardmässigt jämförbar med de två första. Halvägs in i perioden tog HHC ledningen när hemmaspelarna glömmer att ta ansvar i det defensiva arbetet. Gästerna går sedan upp i en tvåmålsledning.
Sen blir den sista minuten av matchen en riktig rysare i våra ögon sett, konstaterar Torpling.

Lejonet tog nämligen ut målvakten och lyckades reducera, tid 19,10. HHC åkte på en utvisning och Lejonet spelade sex mor fyr och 19,35 fick man in kvitteringen.
Vi fortsätter att pressa tillbaka HHC och när klockan stod på 19,45 signalerade våra spelare att det var mål men domare slår ut med armarna, helt korrekt då pucken ligger under målvakten.

Ett rättvist resultat med två för kvällen dåliga lag. HHC lite fega i sitt agerande och Lejonet oorganiserade. Detta är en match jag tycker att Lejonet ska vinna. Kommer spelarna upp i sin normala standard så vinner man matchen lätt, analyserar Torpling innan han avslutar med att säga,
Krävs mycket bättre spel nu på torsdag när vi möter Diö hemma med nersläpp 19,00

MATCHFAKTA
Lejonet – Helsingborgs HC2 : 6-6 (1-1, 3-3, 2-2)
Skott: 45-38
Målgörare: Mattais Hermansson 3, Teodor Hartman 2 och Robert Lind
Utvisningar: Lejonet: 9 x 2 min 3 x 10 min. Helsingborg 7 x 2 min
.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser