Annons

Talang lämnar BoIS

För ett par veckor sedan fick den talangfulle 18-åringen Emir Kujovic ett erbjudande av BoIS som innebar att u-lagsspelaren skulle bli uppflyttad i a-truppen. Enligt klubbdirektör Lars Persson erbjöds spelaren redan under våren ett ekonomiskt kontrakt men avböjde, då detta inte innebar en direkt uppflyttning.

Nu väljer Emir som varit i BoIS sedan 12-års ålder att söka lyckan i annan klubb. Ett erbjudande om provträning med Halmstad BK, där storebror Ajsel förövrigt gjort stor succé under hösten, finns.
Enligt Emir är ytterligare ett antal allsvenska klubbar intresserade, berättar Persson och verkar uppriktigt nedstämd när han förklarar hur tråkigt det är att talangen nu väljer en annan väg i sin fotbollskarriär.
Vi har gjort allt som står i vår makt för att få Emir att förstå att vi vill satsa på honom under 2007. Trots Patrik Johanssons tydliga signaler om att vi skulle satsa på honom, uppflyttning till a-truppen och a-kontraktsförslag vill Emir vidare. Det är inte mycket mer vi kan göra då.

Annons
 

Vi önskar Emir stor lycka i sin framtida fotbollsutveckling. Samtidigt får vi ytterligare en pusselbit att lägga inför 2007. Vår ambition är att i snabbt tempo förstärka truppen på flera positioner. Målet är att ha en trupp bestående av spelare som verkligen vill spela för BoIS, spelare som är ”här och nu”, poängterar klubbdirektören.

Är Eklund och Pettersson ”här och nu” ?
I allra högsta grad. Vi träffade nyligen Jörgen och han fick då ett kontraktsförslag som han ska tänka på. Vad gäller Matthias så ska vi snart ha en sittning med honom och här har han tidigare uttryckt att han är positiv till en fortsättning i BoIS.

Arbetet med spelartruppen intensifieras nu. Det har tidigare skvallrats om namn som Martin Smedberg (Ljungskile) och de målfarliga Falkenbergsanfallarna Stefan Rodevåg och David Elm. Skytteligavinnaren Rodevåg befinner sig i Norge för provspel och Smedberg ska i veckan ha träffat GAIS. Kommentar?
– Jag vill egentligen inte kommenterar några namn alls. Vi arbetar med ett par spelare men i vilken turordning dessa befinner sig och vem det är vill jag som sagt inte svarar på, säger Persson och avslöjar dock att några provspelare inte lär vara aktuella.
– Det rör sig om spelare som vi har bättre koll på.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser