Annons

Söderberg svingar klubban

Den Moderata fullmäktigegruppen i Landskrona sammanträde på tisdagskvällen för att nominera partikamrater inför fullmäktigemötet den 6/11.

En enig grupp föreslår Lennart Söderberg till ordförande i kommunfullmäktige efter avgående Gösta Nilsson (s). Då Torkild Strandberg (fp) blir kommunstyrelsens nästa ordförande nominerar moderaterna Tutti Johansson Falk till vice ordförande samt till kommunalråd.

Annons
 

Marko Huttunen har tidigare sagt till Landskrona Direkt att han kunde tänka sig att kandidera till kommunalrådsposten, något som nu alltså inte är aktuellt. Vad Landskrona Direkt erfar fanns dock splittringar i frågan och lokalavdelningens ordförande Kjartan Magnusson ska enligt källor ställt upp i valet rörande kommunalrådsposten.

På tisdagsförmiddagen fick Landskrona Direkt tag i ungmoderaten Huttunen, som inte skrädde med orden.
Det är lågt i tak och höga trösklar. Förändringsbenägenheten inom moderaterna i Landskrona är inte stor. Ljusglimten är dock att Lennart Söderberg nu kommer att leda kommunfullmäktige.
Huttunen medger att hans val på kommunalrådsposten inte var Tutti Johansson Falk men att han nu ställer sig bakom henne.
– Valet har skett i demokratisk anda så nu håller vi ihop.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser