Annons

Fyra medaljer på fyra försök för Landskrona Asiatiska Förening

Landskrona Asiatiska Förening ställde upp med fem fighters i Skånska Distriktsmästerskapet i Ängelholm och tog hem tre silver och ett 1 brons.

Kim Falkman gick sin andra uppvisningsmatch mot Johan Karlsson från Ängelholm och visade sig oväntat avslappnad i första ronden. I den andra var Kim trött och spände sig därför lite mer, inget ovanligt för en nybörjare. Matchen visade dock att Kim kommer att bli en duktig fighter när han fyllt 15 och kan gå upp på seniornivå.

Annons
 

Andy Larsson, -69kg, gick sin allra första match och mötte Martin Eisengarten från Ängelholm, ett mycket rutinerat och svårslaget motstånd. Andy visade upp ett bra fotarbete och var mycket rörlig men förlorade. I bronsmatchen mot André Holmberg-Kasa från Furulund Asiatiska tog Andy revansch, mestadels med sparkar. Trots att Andy backade mycket fick han in många träffar och vann matchen med 3-0 vilket resulterade i ett brons.

Edwin Pettersson går vanligtvis i -63 kg men fick denna gång gå i en högre viktklass då han inte hade något motstånd i sin vanliga viktklass. I semifinalen mötte Edwin André Holmberg-Kasa från Furulund Asiatiska. Edwin styrde matchen med många kombinationer och vann övertygande. I finalen mötte Edwin Martin Eisengarten från Ängelholm i en fartfylld match. Edwin pressade Martin vid flera tillfällen och gjorde en bra match. Dock fick han se sig besegrad och fick ett silver med sig hem.

Katarina Pettersson, -50kg, mötte Therese Gunnarsson från Ängelholm, en motståndare hon mött flertalet gånger. I denna match rörde sig Katarina bättre än vid tidigare matcher, hon kontrade Thereses slag och kämpade men hamnade flera gånger inom Thereses takt och avstånd och förlorade därför vilket medförde ett silver.

Tony Berglund har gått ned en viktklass till -79kg och mötte i kvartsfinalen Martin Letterwall från Figthing Spirit. Tony körde en snygg light med snygga, rena tekniker och vann med 3-0. I semifinalen mötte Tony Dan Hillpold från Fighting Spirit. Överlag gjorde Tony en jätteprestation. Han mötte tre motståndare som gav ett tufft motstånd i en ny viktklass och gjorde bra matcher där han lyckades öka tempot i varje match. I finalen mot Olle Blomberg från Ängelholm mötte han dock sin överman i en jämn match vilket resulterade i ett silver.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP


 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser