Annons

Lejonet var det spelmässigt bästa laget från första nersläpp till slutsignalen ljöd i gårdagens bortamatch mot Åstorp.
Trots detta tog Åstorp ledningen 12,58 in i den första perioden när vi slarvar vid den offensiva blålinjen. I detta läget var det inte rättvist för vi hade haft ett par powerplay som var rätt så hyfsade, säger Torbjörn Torpling i Lejonet som även kunde glädja sig åt att lagets boxplay funkade bra hela matchen igenom.

– Även vårt powerplay tycker jag börjar fungera bra, killarna skapar rätt så många målchanser, fortsätter Torpling som dock efterlyser större skärpa i avsluten.

Annons
 

Lejonet andra perioden bättre än första och 4,15 får Mattias Hermansson en snygg passning i djupled och kommer fri med Åstorps målvakt som görtvå mycket bra räddningar och räddar hemmalaget från en kvittering. Istället kvitterar Lejonet i powerplay med ett skott från blå, av Henrik Melin, som går förbi en skymd målvakt.
– Där var det bra trafik framför Åstorps mål, berömmer Torpling.

Åstorp tar åter ledningen direkt när Lejonet blivit fulltaliga efter en utvisning.
– Vi säljer oss åter på egen blå och Åstorp har ledningen igen. Pausvila och Åstorp leder med 2-1, en rätt så jämn period så resultat mässigt var det väl rätt så rättvist.

Total dominans
Tredje perioden tar Lejonet sig samman och visar var skåpet ska stå för i denna period finns det bara ett lag på plan.
– 2,55 in i perioden får vi ett powerplay och spelar mycket bra. I detta powerplay så får vi också ett straffslag när Mattias Hermansson kommer fri och får ett rapp över armarna och helt rätt dömt av domaren. Straffen missar vi tyvärr eller ska man säga att målvakten gör en fin benparad. Vi fortsätter att jobba stenhårt och detta ger mycket riktigt också resultat. Som sagt vi dominerar nu matchen totalt och med det kommer också målet helt rättvist. När slutsignalen går så står det 2-5 på tavlan, säger Torpling som även kan konstatera att Åstorps målvakt räddar laget från ett större nederlag.

Rättvis seger men varför ska man vänta till sista perioden innan man avgör. Visserligen bra för oss på läktaren men man måste bli vassare i sina avslut samt bli bättre i sitt defensiva spel i mittzon. Boxplay och powerplay fungerade hyfsat denna kväll och återigen så visar vi hjärta och tar oss samman och vinner helt rättvist. Alla i laget ska ha ett plus i kanten denna kväll.

Nu väntar Sölvesborg hemma på torsdag för Lejonet, nersläpp kl 19.00.

MATCHFAKTA
Åstorp – Leonet 2-5 (1-0,1-1,0-4)
Skott: 34-53
Målgörare: Mattias Hermansson 2, Teodor Hartman, Niklas Nilsson och Henrik Melin.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser