Annons

Sista kvällen med gänget

Gårdagens kommunfullmäktigemöte innebar att dess ordförande, Gösta Nilsson, drar sig tillbaka från posten. Efter 24 år i fullmäktige varav 15 som ordförande, tackade han för sig under mötets sista punkt.
– Åren som ordförande har varit jobbiga men också intressanta, spännande och lärorika. Dessutom har jag fått uppleva många trevliga och roliga stunder. Åren har med andra ord berikat mitt liv på ett mycket positivt sätt och jag har många goda vänner, sade han bland annat i sitt avskedstal.

Direkt efter mötet träffade Landskrona Direkt den avgående ordföranden och frågade vad som händer nu.
– Det är ingen risk att jag går sysslolös. Jag har bland annat tre tunga uppdrag som ordförande i olika föreningar. Men det är klart att det blir lite mer fritid. Jag uppskattar att jag jobbat ungefär halvtid med mitt uppdrag som ordförande i kommunfullmäktige, säger Nilsson som haft ett arvode på cirka 63 000 per år.
– Undrar just vad facket säger om det, skrattar Nilsson och berättar vidare.
– Jag är medlem i Handels. Men jag har dock varit pensionär sedan 1995 då jag slutade på ABF.

Annons
 

Vid sidan om sina uppdrag som ordförande försöker han se sig om så mycket som möjligt.
– Jag och min fru älskar att resa. Framför allt med buss. Man hinner se och uppleva så mycket då. Dessutom gillar jag att läsa historiska fackböcker. Jag kommer definitivt inte att sitta sysslolös i framtiden. Dessutom har jag börjat att träna min kropp så smått och det känns att det behövs, avslutar Nilsson med ett brett leende.

Vem som ersätter Gösta Nilsson är ännu inte klart.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser