Annons

LS-tjejer till Sum-Simfinal

Den gångna helgen var Landskrona Simsällskaps duktiga simmare i Malmö för att försöka kvalificera sig till Sum-Sims riksfinal, vilken förövrigt avgörs i just Malmö den 18-19 november.
Sum-Sim är tillsammans med TV-pucken, landets kanske mest klassiska idrottstävling för ungdomar.

Till riksfinalen går landets 14 bästa simmare i respektive gren och åldersklass. Glädjande ur ett landskronaperspektiv var att flera LS-simmare kvalificerade sig på flera distanser.
Inte mindre än fyra tjejer placerade sig bland de 14 bästa i landet. Lovisa Klarén ,14, gick vidare på fyra distanser.
– Lovisa är ryggsimmare men har haft en fantastisk utveckling på frisim den senaste tiden. Hon drämde till med ett kraftigt pers på 100 fritt, 1.01.29 och tog sista platsen till riks. Det skulle visa sig att Lovisa gick vidare på samtliga frisimsdistanser. 800 fritt med den imponerande tiden 9.41.86 och 400 fritt 4.41.01. På 100 rygg simmade hon in till finalen som femte tjej och gick in i mål på 1.07.96, berättar John Gartsjö, tränare Landskrona Simsällskap.

Annons
 

Kompisen Louise Hultgren hade siktet inställt på 400 medley vilket hon lyckades väldigt bra med. 14-åringen ”persade” med fyra sekunder och avancerade till riksfinalen med 5.19.24. Louise kvalade in till finalen på ytterligare två sträckor.
På halva sträckan 200 medley sänkte hon sitt pers med en knapp sekund till 2.31.50 och gick vidare som sista tjej. Sista grenen hon simmade var 800 fritt vilket blev en bragd genom kval till finalen på 9.44.26, berömmer Gartsjö.

Jämngamla My Fridéll är av mer sprintig karaktär och ställde därför upp på 100 fjäril. Det skulle visa sig bli en mycket jämn kamp i regionsfinalen där My simmade lite över sitt personliga rekord och blev då fyra.
Väl i finalen lär vi få se ytterliggare en kamp om placeringarna, tror tränaren.

Yngre kompisen Lisa Rigby, född 1994, behärskar de flesta simsätten vilket hon visade i sin första gren, 200 medley. Lisa krossade sitt gamla pers och landade till slut på 2.42.93. Tyvärr hamnade hon snöpligt strax utanför finalen och fick nöja sig med en reservplats. Men på resten av grenarna ville Lisa annat och visade var skåpet skulle stå genom att gå vidare på samtliga tre lopp.
– Största bragden få nog ses som 400 fritt där hon sänkte sig med hela 13 sekunder till 4.57.98, poängterar Gartsjö och berättar att hon inför finalen ligger till på 100 rygg med en 6:e plats. Lisas tredje gren är 100 fjäril där hon ligger åtta med ett mycket jämt fält inför finalen.

Återväxten säkrad i LS
Det fanns flera LS-tjejer som även om resultaten inte räckte till riksfinalen gjorde bra ifrån sig i bassäng i Malmö. Bland annat tjejernas lagkapper, både de äldre och de yngre. De äldre, 16 och yngre simmade bra på framför allt 4×100 fritt där konkurrensen var stenhård. Lovisa och My simmade i laget. Utöver dem simmade Sandra Persson -91 och Linn Hultgren -90. Laget simmade in på 4.07.64 men fick nöja sig med en reservplats till finalen. De yngre tjejerna, 13 år och yngre simmade bra i sin medleylagkapp. Förutom Lisa (rygg) simmade Viktoria Eklund (bröst), Sophie Stoltenborg (fjäril) och Hanna Brko (fritt) Isabelle Landgren -92 simmade starkt på 100 bröst, knappt över pers med 1.19.88. Erica Bergvall -95 gjorde debut i dessa sammanhang med att simma sin specialsträcka 100 rygg på 1.20.18.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser