Annons

Lejonet glimtade till och

– Jag sa innan matchen att det behövdes en kraftansträngning om vi skulle slå Glimma och så blev också fallet. Första segern för säsongen och den var klart rättvis, pustar Torbjörn Torpling ut, efter Lejonet 5-4 seger i Karlslundshallen på söndagskvällen.
Det bjöds på en fartfull matchöppning av båda lagen. Stor dramatik var det halvvägs in i första perioden när Lejonet i powerplay lyckas få en straff emot sig. Mattias Möllerström i målet räddade snyggt med en fin benskyddsparad. Istället kunde Daniel Stifors minuten senare placera in pucken mellan benen på Glimmas målvakt.

Fortfarande gäckar dock de nya regeltolkningarna Lejonet.
I början av andra drabbades vi av många utvisningar, en del konstiga och en del helt korrekta. Detta ställde till det för oss och mycket riktigt så kom både kvitteringen och ledningsmålet för Glimma under denna period, konstaterar Torpling som istället kunde glädja sig åt
ett gammalt hederligt dragskott av Anton Hedberg som ledde till kvitteringen. Minuten senare gör Anton dessutom 3-2 med ett backhandskott.

Annons
 

52 sekunder in i tredje period så kom kvitteringen. Ett skott som skarvas in i mål. Lite tursamt för Glimma.
Sen har vi en period som vi slarvar mycket i egen zon, vi tappar vårt spel för en stund och Glimma tar på nytt ledningen. Vid detta tillfälle ser det inte bra ut men tar oss samman och kvitterar ånyo. Vi skapar ett bra tryck mot Glimmas mål. 16,15 tar vi en timeout och det visar sig vara ett lyckat drag för dryga minuten senare så krigar vi in målet som visar sig bli segermålet. Vi drabbas av en utvisning 18,21 men Glimma lyckas inte få fler mål denna kväll trots att man tar ut sin målvakt i slutet och spelar sex mot fyra, sammanfattar Torpling sista perioden.

Hade det inte varit för dom många utvisningarna i början av andra så hade inte vi behövt släppa in Glimma i matchen för vi var det klart bättre laget. Ikväll visade vi också lite hjärta och jobbade som ett lag. Det visar sig när man plockar upp underläge två gånger och vänder till vinst som var helt rättvis. Plus denna kväll till Anton Hedberg som gör 5 poäng samt till Teodor Hartman som var tillbaka efter sin handskada.

Nästa match är för Lejonet på torsdag då kommer Malmö Kryptonics på besök i Karlslundshallen. Nersläpp kl 19.00.

Matchfakta
Lejonet – Glimma 5-4 (1-0,2-2,2-2)
Målgörare:
Anton Hedberg 2, Daniel Stifors, Teodor Hartman och Robert Lind
Skott: 49-29
Utvisningar: Lejonet 10 x 2 min 1 x 10 min Glimma 5 x 2 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser