Annons

Lejonet snubblade på mållinjen

Lejonet har inte fått den pangstarten man önskat.
I går kom andra raka förlusten när man på bortais föll mot Limhamn med 7-5.
Som vanligt börjar vi starkt och har en puck i stolpen efter bara 22 sekunder, säger Torbjörn Torpling från Lejonet.

Tidigt har Lejonet också ett powerplay och skapar ett visst tryck mot hemmakassen. Det skulle dock dröja till 6.31 innan Mikael Dettker efter en tilltrasslad situation kunde få pucken i mål.
Någon minut senare ökade vi på ledningen till 0-2. Ett skott från blå, inte alltför hårt från Andreas Graba, som Dick Sjunnesson snyggt kunde styra in i mål. Vi ägde första perioden totalt, anser Torpling.

Annons
 

Lejonet hade sedan i inledningen av andra perioden ett par chanser att utöka ledningen till 3-0 och i det närmaste punktera matchen men istället kude Limhamn halvvägs in i perioden reducera.
Målet tände Limhamn och dom tog mer och mer över matchen, konstaterar Torpling.

15,29 kommer kvitteringen efter ett misstag i Lejonets zon när man precis hade blivit fulltaliga efter en utvisning. Direkt efter målet hade Lejonet en bra period och Mikael Dettker hade inte mindre än fyra chanser att sätta pucken men den ville inte in i mål. Matchen böljar, Limhamn tar ledningen men ganska omgående kvitterar Dick Sjunnesson och sekunder senare tar man ledningen igen genom Mikael Dettker. Perioden avslutas med ett rejält kurr framför Lejonet kassen.

Kurret utmynnar i att Lejonet får börja spela boxplay i tredje, något som hemmalaget är snabba att utnyttja. Såväl 4-4 som 5-4 kommer snabbt. Lejonet kämpar sig dock tillbaka och Tobias Nilsson lyckas kvittera.
Vi tar time-out när det återstår tre minuter för att få ordning på spelet men istället går man ut och gör bort sig totalt i egen zon och Limhamn var snabbt med på notorna och satte säkert 6-5 bakom en chanslös Mattias i målet. Vi gör en sista ansträngning och tar ut målvakten när det är 40 sekunder kvar men det gick som det brukar, de gör mål i tom kasse. Förlusten var ett faktum, konstaterar Torpling.

En minst sagt tungt seriestart för Lejonen som siktar på topp tre är ett faktum.
Ska det bli seger på söndag så vill det till en riktig kraftansträngning för då kommer Glimma på besök, avslutar Torpling.

MATCHFAKTA
Resultat: Limhamn – Ljeonet 7-5 (0-2,3-2,4-2)
Skott: 39-33
Målgörare lejonet: Dick Sjunnesson 2, Mikael Dettker 2 och Tobias Nilsson.
Utvisningar: Lejonet 13 x 2 min 1 x 10 min Limhamn 8 x 2 min 1 x 10 min

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser