Annons

Öresundsteatern gör en Bellman på Landskrona Teater

På lördag komme den nystartade teatergruppen, Öresundsteatern, att spela föreställningen, ”Det var en gång en Bellman…” på Landskrona Teater.

Följ med till de trånga, myllrande gränderna i 1780-talets färgstarka Stockholm en varm försommardag. På det inrökta kaffehuset Thermopolium Boreale mitt i staden träffas adelsmännen Pehr Ullberger och Kungsmark för att inleda sin gemensamma afton tillsammans. Genom Bellmans epistlar och sånger berättar de om vardagens små och stora händelser, skriver Anders Kungsman, konstnärlig ledare, i ett pressmeddelande.

Annons
 

Vidare berättar han att i samband med biljettköp kan man även beställa mat och dryck. Under tiden tallriken avnjuts i teaterrestaurangen ljuder det barockmusik och Gustav III:s hovfolk itidstypiska kläder tar hand om besökarna.

Öresundsteatern är en nystartad fri teatergrupp med säte i Landskrona. Men precis som namnet antyder, är man en regional teater och turnerar i hela Skåneregionen. Tanken är att göra två fasta produktioner per år och man kommer ockås att att ha sommarteater på Citadellet i Landskrona vartannat år.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser