Annons

IF Metall manifesterar mot främlingsfientlighet och rasism

Sverigedemokraternas framgång i det lokala valet i Landskrona har gjort att fackföreningen IF Metall arrangerar en manifestation mot främlingsfientlighet och rasism på torget på lördag.
– Vi har sett på arbetsplatserna att främlingsfientligheten ökat och därför vill vi redan nu sätta ner foten och visa vad IF Metall står för, säger Jan Svensson, avdelningsordförande i Landskrona och fortsätter.
Vi har infört i våra stadgar att alla människor har lika värden och det känns som att vi är skyldiga att göra något.

Den lokala avdelningen har cirka 2 600 medlemmar och Andersson är övertygad om att många av dessa röstat på Sverigedemokraterna.
– En del grundar sig säkert i att de är rädda att mista sina jobb.

Annons
 

Lars Ohly på torget
På lördag mellan klockan 13.00 och 14.30 kommer man att kunna lyssna på olika talare på torget. Den mest namnkunnige är Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly som tar till orda strax efter invigningstalet. Förutom Ohly så kommer Mats Svensson, som är integrationsansvarig på IF Metall och EU-parlamentarikern Jan Andersson att tala. Allt varvas med musik.

Enligt Jonas Esbjörnsson som är integrationsansvarig för IF Metall Mellersta Skåne, så kommer en del invandrarföreningar och andra fackföreningar att ansluta till manifestationen men någon arbetsgivarorganisation eller kommunen är inte kallade.
Det får dock inte hindra dom från att komma ändå. Vi ser gärna att så många som möjligt sluter upp så de är mer än välkomna allihop.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser