Annons

Årlig läsfestival gästades av författare

Sedan i måndags har Barn- och ungdomsnämnden (BUN) arrangerat sin årliga läsfestival i Landskrona och som vanligt så var det ett flertal författare som gästade. Under fyra eftermiddagar kommer drygt 50 anställda lärare, bibliotekarier och andra förkovrat sig i läsningens upplevelser. Nytt för året är att man delat upp dagarna i elevernas olika åldersgrupper.

På måndagen var det personal från förskolan som bland annat lyssnade på författaren Lena Sjöberg och på tisdagen var det dags för de som går i grundskolans tre första klasser. En av höjdpunkterna var då författaren Peter Gissy som berättade om sina böcker, både för stora och små.
Gissy, som är född i Landskrona men sedan 35 år bor i Göteborg, deltar sällan på liknande föreställningar.
– Det blir inte så mycket föreläsningar som denna men jag talar på en del utbildningar och kommer med tips och råd till blivande författare, säger Gissy efter sin föreläsning.

Annons
 

Mest känd är Peter Gissy för sina deckare.
– Men det är nog inte de populäraste. Faktum är att denna bok är den som flest talar om, säger Gissy och håller upp en bok med titeln Nya Bellmanhistorier.
Jag skrev den med yttersta länken i lillfingret men när jag får höra att ett barn läst denna bok istället för att sätta sig framför datorn så är det en kulturgärning, säger han till publikens munterhet.

På onsdagen var det så dags för personal till barn mellan 10-12 år. På schemat stod författaren Torsten Bengtsson samt information om lässtimulering på Seminarieskolan och idag är det så avslutning på festivalen då man fokuserar på den äldsta gruppen i grundskolan. Besökarna får då möjlighet att lyssna på författaren Magnus Nordin.

Birgitta Svensson är läs- och skrivkonsulent på BUN och är den som håller i aktiviteterna. För vilket år i raden festivalen går av stapeln vet hon inte.
Det beror helt på hur man räknar. Det är i alla fall första gången som vi har upplägget som i år, det vill säga åldersindelat, säger Svensson.
– Det verkar gå hem hos besökarna. Det är inte omöjligt att vi kör på samma tema även nästa år, avslutar Svensson.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser