Annons

Huttunen:- Jag blir gärna kommunalråd!

Det står sedan i fredags klart att Folkpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet sitter vid rodret i kommunfullmäktige i Landskrona under kommande mandatperiod, om än i minoritet. Tillsammans får fp, m och mp 20 mandat medan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har 19 i det nyvalda fullmäktige som tillträder i november. För att göra de 51 mandaten kompletta så ska tolv Sverigedemokrater även inta sina stolar.
Mer eller mindre klart kan man säga att det blir Torkild Strandberg som blir kommunstyrelsen nästa ordförande, tillika då per automatik första kommunalråd. Se även artikel ovan.
Det är så vi ser det, säger Björn O Persson, moderat gruppledare.
Vem blir då det moderata kommunalrådet?
Vem, är för tidigt att säga. Det lär dock vara vi som får tillsätta det, men innan dess ska en del andra beslut tas.

Det har spekulerats i om att Tutti Johansson Falk, efter det dåliga valresultatet lokalt, saknar förtroendet att fortsätta som kommunalråd och att Cecilia Brorsson skulle vara en stark kandidat.
Det har jag inga kommentarer till, säger Persson.

Annons
 

Så även om Persson i dagsläget inte vill tillkännage vem som är hans favorit så står det tämligen klart att det är den blivande moderata kommunfullmäktigegruppen som utser kommunalråd nummer två.
Hur kommer det sig att era medlemmar inte får tycka till i en så pass viktig fråga?
– Man vet aldrig vem som kommer på ett sådant möte. Så här gör vi inom moderaterna. Det är väl mest för att undvika att man ska kunna kuppa in någon, förklarar han.

En som inte tvekar att lansera sig själv som kandidat till kommunalrådsposten är ungmoderaten Marko Huttunen, nyvald ledamot i kommunfullmäktige.
Jag ställer upp om jag har de andras förtroende, sa Huttunen till Landskrona Direkt på tisdagseftermiddagen.

Sprickan i moderaterna blir allt tydligare och att det finns ett missnöje mot sittande kommunalråd Tutti Johansson Falk bekräftar Huttunen.
– Det har framförts missnöje mot henne som person, att hon inte når ut, men även hur hon sköter sig jobb, säger han och hymlar inte när Landskrona Direkt för ”sprickan” på tal.
– Det finns en tydlig spricka i partiet. Det ska vi inte sticka under stol med.

Noterbart i sammanhanget är att Moderaterna i Landskrona utlyst ett extra årsmöte till lördagen den 28 oktober.

Landskrona Direkt har försökt nå Tutti Johansson Falk för en kommentar.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser