Annons

(M) begär att (S) kompletterar handlingar rörande Ventrafikens nya färjeterminal

Björn O Persson, gruppledare för Moderaterna i kommunfullmäktige har idag skickat ett brev till kommunfullmäktiges ordförande samt till kommunstyrelsen med en begäran om en omgående komplettering av handlingarna som rör ”Framtida integrerad trafiklösning för RTI-projekt” som hamnar på fullmäktiges bord den 23 oktober.

Fullmäktige i Landskrona har aldrig hanterat en fråga av så stort ekonomiskt värde, säger Persson när han talar med Landskrona Direkt på måndagen innan han skyndar sig att tillägga,
– Möjligen då med undantag av Sydkraftaktierna. Det är trist att konstatera att handlingarna är ofullständiga från Socialdemokraterna. Det saknas bland annat en kostnadskalkyl, poängterar Persson.

Annons
 

Persson är liksom sin kollega, det moderata kommunalrådet Tutti Johansson Falk, upprörd över hur Socialdemokraterna presenterade sitt nya förslag inför sittande kommunstyrelse.
Det är bedrövligt hur detta gått till. Här pratas om att försöka hitta möjligheter till samförstånd. Som jag ser Socialdemokraternas förslag så blir det ingen marina och ingen bro vid Nyhamn. Istället blir det trådbussar runt Sofia Albertina samt en parkeringsplats alldeles inpå kyrkan. Vad händer sen när projektet, som måste påbörjas nästa år, överklagas av någon granne. Hinner vi då med det eller fryser RTI-bidragen inne?

Björn O Persson begär nu att Socialdemokraterna kompletterar sitt förslag med:
– Kostnadskalkyl för Köpenhamnsläget och för Skeppsbroalternativet
– Tjänstemannaskrivelse om tillståndsfrågor och konsekvenser av överklagande
– Påverkan av ekonomi och trafikkapacitet för Venbolaget.

Jag tror nog vi får något innan mötet. Går det riktigt bra så har vi handlingarna på fredag, gissar Persson.

Läs även:

  • Nya turer i placeringen av resande-centrum och Ventrafiken
  • Tutti: – Hela förslaget känns korkat!

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser