Annons

Tuffast möjliga motstånd väntar Kronan

På lördag spelar volleybolltjejerna i Kronan säsongens första hemmamatch, där förra årets seriesuverän Svedala står för motståndet. I första matchen besegrades Engelholm B relativt enkelt, men nu blir det alltså betydligt tuffare motstånd.
Även Svedala inledde säsongen med en klar seger, 3-1 hemma mot nykomlingarna VUGI. Vi har under försäsongen spelat en träningsmatch mot Svedala, där vi fick stryk med ganska klara siffror. Varken vi eller Svedala presterade något skönspel då och på lördag lär det bli andra toner, tror lagets coach Marie Asp.

Vi kommer till start med bästa tänkbara lag, så när som på att Anna-Lena Sturesson ännu inte är spelklar. Anna-Lena var för övrigt bästa Kronanspelare när lagen möttes i träningsmatchen och hade naturligtvis varit en tillgång. Jämfört med premiären så tillkommer Madelein Nilsson, som med sin fysik tillför en hel del vid nätet.

Annons
 

Det som talar för Kronan är att man tränat mycket bra de senaste veckorna.
Vi har varit 11-12 spelare på samtliga träningar och kunnat hålla bra tempo och köra matchliknande övningar hela tiden. Dessutom spelade vi, med undantag av 5-6 bollar i slutet på första set, väldigt stabilt hela premiärmatchen. Vi har även denna match en strikt taktik som vi ska hålla oss till för att skapa tryck på motståndarna. Svedala spelar ett väldigt snabbt spel och vår chans blir att spela offensivt och klokt för att hålla dem borta från nätet. Med vilja, hjärna och kämpaglöd kan vi flytta berg, säger en optimistisk Marie Asp.

Hemmapremiären spelas i Dammhagshallen imorgon (lördag) med start klockan 14.00.
– Alla är välkomna, vi behöver ert stöd i Dammhagshallen, avslutar coachen.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser