Annons

Det händer i helgen

Det kan inte ha undgått någon trogen besökare av Landskrona Direkt att det ikväll vankas kulturnatt på stan. Att evenemanget är större än någonsin kan du läsa om här, där du även återfinner en länk till hela programmet. Ett fel har tyvärr insmugit sig i det officiella programmet och det är tiderna för Fridhems folkhögskolas olika framträdanden på Bio Maxim.
Som sagt, Fridhems folkhögskola ”invaderar” Maxim under kulturnatten. Inledningsvis en riktig invasion då de glömde bort att vi faktiskt även visar ordinarie film under kvällen – 7 miljonärer. Jag skickar över deras reviderade program. Kan bli riktigt kul. Maxim är ju en rätt sjyst lokal att göra multimediala saker i, låter biografägare Marie Öhgren hälsa.

Här följer programmet på Bio Maxim ikväll
18.00 – 20.00 Ordinarie film visas samt Fotoutställningen ”UNG I Sverige” samt måleri i stort format i foajen.
20.00-20.30 Musik med Musiklinjen
20.40-21.15 Poesi och andra texter med Skrivarlinjen
21.20-21.55 Kortfilmer från filmlinjen
22.00-22.45 Teatersport II med Teaterlinjen
22.55-23.30 Musik med Musiklinjen för tjejer

Annons
 

Lite tokigheter har det också varit kring vilka band och tider som gällt för Slottscafét. Detta är nu åtgärdat och programmet ser ut enligt följande:

19.00 & 21.15 Solisten Emma Rosenberg uppträder.
19.30-20.00 Konsert med Cabarè Mix.
20.00-20.45 Hokus Pokus spelar
20.45 Landskrona Wood’n Brass spelar.

Bakom trummorna hos Hokus Pokus återfinner vi Bosse Pop.
Vad kan man förvänta sig av kvällens spelning?
– Vi tänker bjuda på lite härlig 70-tals nostalgi som vi varvar med egna instrumentala kompositioner, säger Bosse ”Pop” Cronsell och hoppas på storpublik.

Helgens övriga tips som kommit redaktionen tillhanda ser ut enligt följande:

Fredag
Lite i skymundan av dagens kulturnatt på stan har Lejonet seriepremiär i Karlslunds Ishall klockan 19.00 för motståndet svarar giganterna från Lund. Läs mer här >>>

I dag är det premiär för utställningen – ”Kläder som är och förblir” på Hemslöjden. Utställningen pågår fram till och med den 11 november.

Lördag
Kronans volleybolltjejer – inte kan vi kalla de damer, se lagbild och mer info här, har hemmapremiär i Dammhagshallen klockan 14.00


Cirkus & Gycklarskola blir det Karlslundstorget mellan klockan 15:00-18:00. Möjlighet att prova på olika cirkuskonster som jonglering, akrobatik och styltor. 20 för de stora och 10 för de små kostar det.

Söndag
För den morgonpigge finns det en möjlighet att gå rundvandring på kyrkogårdar i Landskrona. Nya träd och buskar på våra kyrkogårdar och några gravar med hortikulturell anknytning kommer att besökas tillsammans med guide Lars Wall på Gamla begravningsplatsen och Landskrona Kyrkogård. Samling vid Församlingshemmets parkering klockan 9.30. Alla hälsas välkomna och för arrangemanget svarar Föreningen Landskronatraktens Natur.

Landskrona BoIS spelar årets sista hemmamatch klockan 14.00. För motståndet svarar Falkenbergs FF.

Söndagsprogrammet på museet bjuder på Bokbedömningsdag. Torgny Sjunnesson, känd från Antikrundan värderar och bedömer dina gamla böcker mellan klockan 14-16.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser